14 Temmuz 2016 Perşembe

OTOMATİK MUTLU



Yapmak çok zor, yıkmak çok kolay derlerdi hep annem babam. Ben küçüktüm anlamazdım, bir yaşa kadar hala da anlamadım. Daha doğrusu bunun yaşla alakası yok, yaşamakla alakalı, hatalarla alakalı. Seversin bozarsın, seversin kırarsın. En çok da sevdiğini kırmak acı verir zaten. Ağzınızdan çıkan her sözü dikkatle seçin derler, doğru da derler. Ama iş uygulamaya gelince dımdızlak ortada kalır, hata üstüne hata yaparız. Tek bir cümle yanlış anlaşılır ve toparlamak için debeleniriz, olmaz, elimize yüzümüze bulaşır.

Amaaa bütün bunların bir çözümü var. Relax olsak, gerçekten karşımızdaki insanları illa ki bizi kırıyormuş ya da kötü bir şey söylüyormuş gibi değerlendirmesek? Ya da art niyetle yaklaşmayıp ''belki öyle demek istememiştir'' diyebilsek ve direkt üzerine sünger çeksek? yoook olmaz, uzatmak zorundayız. Biz Türk'üz bir kere, uzatmazsak ayıp. Herşeyin en doğrusunu kendimiz biliyoruz ya hani, bizden başka kimse fikirlerimizi değiştiremez, hiç kimse bir fikir beyan edemez, açıkça ne düşündüğünü söyleyemez, her şeyin ötesinde bizi eleştiremez. Öncelikle eleştiri kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü eleştirilere de ihtiyacımız var, kendimizi düzeltmek için.

Mesela kendinizle dalga geçin. Yani kusurlarımız elbet var, emin olun mükemmel görünen herkesin mutlaka bir kötü huyu vardır. Nasıl ki yemek,eğlence, güzellik gibi konularda zevkler hep farklıysa ve herkesi memnun etmek mümkün olmuyorsa, bu da aynı şey. Olabilir, her huyunuz mükemmel olmayabilir. Bazen kendinizi düzeltebiliyor ama bazen yerinizde sayabiliyorsunuz. Çok normal. Yani bunlara ütopik bakmamak lazım. Kendinizi sevin. Gerçekten sevin. Çünkü severseniz mutlu oluyorsunuz. Tabiki de bencillikten bahsetmiyorum ama hatalarınızı kabullenin. Düzeltmeye çalışın. Çirkin gördüğünüz yerleriniz için kompleks yapmayın. Dalga geçin hatta kendinizle.

Sitem ediyor gibiyim ama öyle değil aslında. Çok şükür mutluyum. En azından her zaman mutlaka benden daha kötü durumda olanlar olduğunu bilerek şükrediyorum. Zaten en kötü diye bir şey yoktur. Her zaman için sizden daha kötü durumda olan insanların varlığını düşünürseniz otomatik mutlu oluyorsunuz :) 


Sevgiler

E.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder